Σύγχρονες επιχειρήσεις, Δυναμική περιφερειακή ανάπτυξη
English


Επισκέπτες: counter
 


Συνέντευξη τύπου της Διοίκησης του ΣΘΕΒ

Συνέντευξη τύπου παρεχώρησε στα ΜΜΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Απόστολος Δοντάς πλαισιωμένος από τους Αντιπροέδρους κ.κ. Νίκο Νταναβάρα, Βασίλη Τσίνα και τον Γενικό Διευθυντή και μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλη Κωσταγιάννη, την Παρασκευή 29 Ιουνίου.  Ο κ. Δοντάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανέφερε μεταξύ άλλων:

Τα τελευταία τρία χρόνια, η μεταποίηση στη Θεσσαλία, βιώνει την οικονομική κρίση, με κλείσιμο επιχειρήσεων, απώλεια θέσεων εργασίας και συνεχή απειλή της ρήξης του κοινωνικού ιστού. Λειτουργεί καθημερινά σ’ ένα περιβάλλον που επικρατεί διάχυτη η απαισιοδοξία, σ’ ένα περιβάλλον στο οποίο οι αντοχές είναι πλέον μηδενικές και δεν αποτελεί υπερβολή να λεχθεί ότι έχει αφεθεί κυριολεκτικά στο έλεος του θεού.

Τα προβλήματα των επιχειρήσεων αλλά και της χώρας παραμένουν αναζητώντας λύση και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών που εδώ και χρόνια οι παραγωγικοί φορείς έχουν επισημάνει, πρέπει να αποτελέσει την βασική επιδίωξη για να επιστρέψουμε σε τροχιά ανάπτυξης, που κάθε άλλο παρά είναι μία μηχανιστική διαδικασία που υλοποιείται άνευ προϋποθέσεων, με πομπώδεις εξαγγελίες και υπουργικά διατάγματα.

Για να υπάρξει ανάπτυξη χρειάζεται σχέδιο, βούληση, κίνητρα και κυρίως να επανέλθει η μεταποίηση στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας. Απαιτούνται μέτρα όπως η παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις και η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, το σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα σε συνδυασμό με την λήψη αναπτυξιακών μέτρων, η αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και οι αποκρατικοποιήσεις καθώς και η άμεση απονομή δικαιοσύνης. Απαιτείται, όμως, και υψηλό επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο μόνον ένα ποιοτικώς αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να προσφέρει.

Βασικό ζητούμενο από τη νέα κυβέρνηση είναι να πάρει αποφάσεις, να σκύψει με σοβαρότητα στα πραγματικά προβλήματα, να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, να εργαστεί εντατικά, να δράσει με αποτελεσματικότητα και συνέπεια, να φέρει σταθερότητα στην αγορά και αναπτυξιακή διέξοδο ανακτώντας την εμπιστοσύνη τόσο στον καταναλωτή, στους προμηθευτές μας, εντός και εκτός χώρας, προκειμένου να βγούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, να αλλάξει η ψυχολογία όλων μας, πολιτών και επιχειρηματιών και να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας, που είναι, και θέλουμε να παραμείνει, η ατμομηχανή της ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.

Είναι επίσης απαραίτητο να τονιστεί ότι όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν με τη συνδρομή και την αγαστή συνεργασία των Περιφερειών της χώρας, που γνωρίζουν τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες κάθε περιοχής καλύτερα από τον καθένα και συνάμα έχουν αποδείξει ότι αποτελούν έναν από τους βασικούς εκφραστές της Πολιτείας για την επίτευξη της ισόρροπης ανάπτυξης. Ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν οι κατά τόπους Περιφερειακές ενότητες, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς είναι βαρύνουσας σημασίας και είναι σίγουρο πως συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, στην βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στη μείωση της ανεργίας.

 Γίνετε Μέλη

  
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
 
 


 

 

 
All rights reserved. Copyright © 2006-2008 sthev.gr   Designed & developed by IRiS design