Σύγχρονες επιχειρήσεις, Δυναμική περιφερειακή ανάπτυξη
English


Επισκέπτες: counter
 


Χαιρετισμός Προέδρου ΣΘΕΒ κ. Δοντά σε εκδήλωση για τους νέους επιχειρηματίες

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Απόστολος Δοντάς απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση του ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας με θέμα: «Νέοι Επιχειρηματίες Ευκαιρίες - Ενισχύσεις», που διοργανώθηκε στη Λάρισα την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012.

Ο κ. Δοντάς στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να είμαι απόψε εδώ, ανάμεσα σε νέους ανθρώπους, στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας με θέμα «Νέοι Επιχειρηματίες Ευκαιρίες - Ενισχύσεις».

Θέλω να τονίσω ότι προσπάθειες σαν τη σημερινή είναι άξιες συγχαρητηρίων, καθώς αποτελούν μικρές δέσμες αισιοδοξίας στη σημερινή θλιβερή εικόνα της πραγματικότητας.

Γιατί είναι αλήθεια, ότι η κρίση που βιώνουμε σήμερα όλοι μας, είναι, κατά κοινή ομολογία η μεγαλύτερη στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε συνεχή ύφεση, οι ελληνικές επιχειρήσεις αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, η αγορά βυθίζεται ολοένα και πιο πολύ και η αβεβαιότητα στην κοινωνία και την οικονομία χτυπάει κόκκινο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι επιχειρηματίες, και ιδιαίτερα οι νέοι, καλούνται να διακρίνουν τις προκλήσεις, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και να αντιμετωπίσουν τους σκοπέλους ενός τελείως διαφοροποιημένου περιβάλλοντος.

Το δυστύχημα είναι ότι η επιχειρηματικότητα είναι μια έννοια με την οποία για πολλές δεκαετίες έχουμε πάρει διαζύγιο και ως κοινωνία αλλά και ως πολιτική και οικονομία.

Η αναποφασιστικότητα, η απραξία και η αναποτελεσματικότητα που έδειξε η χώρας μας τις περασμένες δεκαετίες, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και βελτίωσης του οικονομικού περιβάλλοντος αποτελούν μια από τις βασικότερες αιτίες για τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η οικονομία, η κοινωνία, η χώρα μας χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης. Απαιτούνται άμεσα μεταρρυθμίσεις όπως:
-  Αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου. Με μείωση του συντελεστή για τις επιχειρήσεις και κατάργηση του αναχρονιστικού Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
-  Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας
-  Πραγματική απελευθέρωση κλειστών αγορών και επαγγελμάτων
-  Ριζική αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης και μείωση της γραφειοκρατίας
-  Απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων και έγκρισης επενδύσεων
-  Αναμόρφωση του Αγορανομικού Κώδικα
-  Αξιοποίηση του Επενδυτικού Νόμου και κοινοτικών πόρων, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, με έμφαση σε εξωστρεφείς κλάδους και δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Κυρίες και Κύριοι,

Η επιχειρηματικότητα είναι μια σύνθετη διαδικασία. Προϋποθέτει στοχοθεσία, δημιουργικότητα, καινοτομία, ανάληψη ρίσκου, αποδοχή της αποτυχίας, συλλογικότητα, συνεργασία και δικτύωση. Και το σίγουρο είναι ότι δεν αποτελεί τον εύκολο δρόμο.

Η αισιοδοξία, όμως, όσων συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στον τόπο μας να αγωνιούν και να παλεύουν καθημερινά, αποδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα έχει βαθιές τις ρίζες της στη χώρα μας. Έχει επίσης και αξιοσημείωτο μέλλον.

Διότι
Η νεανική επιχειρηματικότητα αποτελεί υγιή έκφραση της ελληνικής ψυχοσύνθεσης.

Διότι
Η επιχειρηματικότητα των νέων μπορεί να τοποθετηθεί επιτελικά στο νέο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και να συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργική ανάπτυξη της χώρας.

Εάν η επιχειρηματικότητα αναλάβει τις ευθύνες της, έχοντας για μοχλό το επιχειρηματικό όραμα, για εργαλεία τη γνώση, το μακρόπνοο σχεδιασμό, τη σύγχρονη οργάνωση και την τεχνολογική υποδομή, και για πυξίδα την κοινωνική της αποστολή, μπορούμε, πιστεύω, να ατενίζουμε τις επόμενες δεκαετίες με περισσή αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».

 Γίνετε Μέλη

  
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
 
 


 

 

 
All rights reserved. Copyright © 2006-2008 sthev.gr   Designed & developed by IRiS design