Σύγχρονες επιχειρήσεις, Δυναμική περιφερειακή ανάπτυξη


Επισκέπτες: counter
 


Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη με θέμα "Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών με παράλληλη αύξηση του κατώτατου μισθού

 

Πρόταση για αύξηση των κατώτατων μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με παράλληλη μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε όλες τις επιχειρήσεις, πρότεινε ο ΣΘΕΒ, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 από την διοίκηση του Συνδέσμου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης «με το μέτρο αυτό προφανώς δεν κερδίζουν τίποτα οι επιχειρήσεις, αλλά κερδίζουν οι εργαζόμενοι, η κοινωνία και άμεσα η οικονομία. Και όταν κερδίζει άμεσα η οικονομία έμμεσα κερδίζουμε όλοι».

Μεταξύ άλλων ο κ. Νταβέλης σημείωσε πως είναι «κοινό μυστικό εν Ελλάδι ότι η καταναλωτική οικονομία μας, όπως -δυστυχώς ή ευτυχώς- έχει διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες, για να τροφοδοτηθεί εκ νέου χρειάζεται ενίσχυση εισοδήματος και αγοραστική δύναμη».

Σχετικά με τις εργοδοτικές εισφορές των επιχειρήσεων ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ είπε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν τις μεγαλύτερες εργοδοτικές εισφορές πανευρωπαϊκά και πως «πληρώνουν σχεδόν δύο φορές το μισθό ενός υπαλλήλου για να καλύψουν τις ασφαλιστικές απώλειες των κρατικών ταμείων».

Σύμφωνα με τον κ. Νταβέλη το μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις ελληνικές τράπεζες, η ανυπαρξία επενδύσεων, η δαιμονοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου, η γραφειοκρατία και η διαφθορά σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση του εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών αλλά και η πολιτική της εκτεταμένης φορολόγησης είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που απειλούν τα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας.

«Ο ΣΘΕΒ αποδεικνύει έμπρακτα ως κοινωνικός φορέας ανάπτυξης, την εμπιστοσύνη του στην πολύπαθη ελληνική κοινωνία. Μόνο η επένδυση με ήθος και αξίες στο συνάνθρωπο, θα επιφέρει πραγματική ανάπτυξη και πλούτο σε όλους μας» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών και συμπλήρωσε: «Η ώρα της αλήθειας είναι εδώ για όλους και οι ευθύνες σε εκείνους που τελικώς αποφασίζουν τεράστιες. Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα εγχώριες λύσεις με νοημοσύνη, χωρίς άλλες επιτροπείες, που μόνο μικροπολιτικά και αντιεθνικά συμφέροντα δείχνουν να εξυπηρετούν. Ζητούμε από το πρωθυπουργό, την ελληνική κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού κόσμου να πάρουν θέση πάνω στη ξεκάθαρη πρόταση του συνδέσμου μας. Πιθανή άρνηση διαλόγου ή απαξίωση μιας πρότασης με λογική, θα έχει αναμφίβολα πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες. Για οτιδήποτε μας ζητηθεί προς το συμφέρον της οικονομίας και της κοινωνίας, θα είμαστε πάντα πρόθυμοι και με ευθύνη θα συνεισφέρουμε, εφόσον τελικώς κριθεί ότι είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί». 

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης μπορείτε να το δείτε απο εδω

 

 

 



Γίνετε Μέλη





  
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΣ




 
 


 









 

 
All rights reserved. Copyright © 2006-2008 sthev.gr   Designed & developed by IRiS design