Διαδικτυακό Workshop ΣΘΕΒ: «Αγροδιατροφή: Προκλήσεις & Τάσεις. Η Καινοτομία ως προϋπόθεση για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων και εξαγωγών
Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, με την υποστήριξη της ΕΥ Ελλάδος, σας προσκαλούν σε διαδικτυακό workshop που διοργανώνουν με θέμα: «Αγροδιατροφή: Προκλήσεις & Τάσεις. Η Καινοτομία ως προϋπόθεση για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων και εξαγωγών» τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, ώρες 13:00 – 14:30 μέσω της πλατφόρμας zoom.
Η αγροδιατροφή αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ και στην απασχόληση. Προκειμένου τα ελληνικά προϊόντα να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των αγορών, ο αγροδιατροφικός τομέας πρέπει να μετασχηματιστεί στο σύνολό του ώστε να δημιουργήσει συνθήκες ικανές για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Πολύτιμος σύμμαχος προς αυτή την κατεύθυνση είναι η καινοτομία και ο βαθμός στον οποίο θα μπορέσει ο αγροδιατροφικός τομέας να την ενσωματώσει.
Στόχος του διαδικτυακού workshop είναι οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η αγροδιατροφή στην Ελλάδα καθώς και για τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τα εργαλεία για τη σύνδεση της καινοτομίας με την αγροδιατροφή, με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων.
Πρόγραμμα
13.00 – 13.05 | Εισαγωγή – Συντονισμός, Έλενα Καματέρη, Γενική Διευθύντρια ΣΘΕΒ
13:05 – 13:25 | Ο Αγροδιατροφικός τομέας στην Ελλάδα. Προκλήσεις και τάσεις για την Αγροδιατροφή. Η Καινοτομία ως προϋπόθεση για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων και εξαγωγών, κα Νατάσσα Κουμπουρέλου, Director, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, EY Greece
13:25 – 13:45 | Ανταγωνιστικότητα ελληνικών προϊόντων και νέες αγορές
Terroir ποιότητας σε αγροδιατροφικά προϊόντα, παραδείγματα κερασεώνων και ελαιώνων – Δημήτριος Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών και Τοξικολογίας, Ιδρυτής FoodOxys
ΑFQ: Σήμα πιστοποίησης αγροδιατροφικών προϊόντων – Φώτης Τέκος, Διευθύνων Σύμβουλος FoodOxys, Υπ. Διδάκτορας Παν. Θεσσαλίας
13:45 – 14:00 | Ευκαιρίες χρηματοδότησης για Έρευνα και Καινοτομία στον τομέα της Αγροδιατροφής – Παρουσίαση του Ορίζοντα Ευρώπη, κα Κατερίνα Παπαδούλη, Επικεφαλής της Ομάδας Εθνικών Σημείων Επαφής στον Ορίζοντα Ευρώπη, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ
14:00 – 14:20 | Καλές πρακτικές Εταιρειών: Καινοτόμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας
Κων/νος Ανατολίτης, Γεωπόνος, Υπεύθυνος Σποροπαραγωγής, ALFA SEEDS
Αστέριος Γκανάς, Διευθύνων Σύμβουλος, CORPHES
14:20 – 14:30 | Ερωτήσεις – Συζήτηση
H συμμετοχή στο workshop είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή στη φόρμα συμμετοχής.