Πληροφορίες για τη δράση

Ο ΣΘΕΒ, ως κόμβος διασύνδεσης αποφοίτων/πτυχιούχων κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας και εργαζομένων με τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, και ο ΣΕΒ υλοποιούν την πρωτοβουλία Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία κατάρτισης και απασχόλησης για δεκαπέντε Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές, η οποία  ξεκίνησε από τη διάγνωση αναγκών των επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, και περιλαμβάνει:

  • Την ανάπτυξη σύγχρονων τεχνικών δεξιοτήτων
  • Την ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων
  • Τη συμβουλευτική καθοδήγηση για την επαγγελματική εξέλιξη στο επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Αυτοματιστή
  • Την εν δυνάμει απασχόληση σε θέσεις εργασίας προσφερόμενες από τις σύγχρονες και οργανωμένες επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ

Η δράση εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ Skills4Jobs.

Το πρόγραμμα κατάρτισης καλύπτει τις εξής ενότητες (βλ. εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα κατάρτισης).


 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Παρακολούθηση τουλάχιστον του 80% των διδακτικών ωρών και συμμετοχή στις γραπτές εξετάσεις.

 

ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης

Το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ αποτελεί τον εκπαιδευτικό βραχίονα του ΣΕΒ στο χώρο της Δια Βίου Μάθησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης. Από το 1980, παρακολουθώντας συνεχώς τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και σε συνεργασία με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Συμμετέχει ενεργά σε διεθνή δίκτυα  ανταλλαγής τεχνογνωσίας στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης, και έχει έντονη εκπαιδευτική δράση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται σύμφωνα με την πραγματική προσφορά και ζήτηση δεξιοτήτων ανά κλάδο οικονομίας και ανά επάγγελμα, στοχεύοντας στο να υποστηρίξουν τους καταρτιζόμενους να διαμορφώσουν ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό επαγγελματικό προφίλ μέσω της αναβάθμισης και επικαιροποίησης γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων (upskilling/reskilling)

 

ΣΤΑΔΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

  1. Αιτήσεις → Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 19 Ιούνιου έως και 17 Ιουλίου. Για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής πατήστε εδώ.
  2. Συνεντεύξεις Υποψηφίων → Συνεντεύξεις υποψηφίων με ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων μελών του ΣΘΕΒ. Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 18 έως 21 Ιουλίου στα γραφεία του Συνδέσμου.
  3. Κατάρτιση → 144 εκπαιδευτικές ώρες, που θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης (αίθουσα εκπαιδεύσεων του ΣΘΕΒ, Λ. Καραμανλή & Βιομηχανίας, Λάρισα) και διαδικτυακά, από το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ, το διάστημα 4 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου 2023, και ώρες 16:00-19:15). Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ.
  4. Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων & Συμβουλευτική από καταξιωμένα στελέχη.
  5. Χορήγηση βεβαίωσης συμμετοχής από τον εκπαιδευτικό φορέα για την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος. Προϋπόθεση ολοκλήρωσης του προγράμματος είναι η παρακολούθηση τουλάχιστον του 80% των διδακτικών ωρών ανά θεματική ενότητα και η επιτυχής εξέταση.
  6. Απασχόληση: Οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ, έχοντας πρόσβαση στα  βιογραφικά σημειώματα όσων ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν θέσεις εργασίας ελάχιστης διάρκειας έξι μηνών.

 

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, τη χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Θεματικών Δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη και τη χορηγική στήριξη των επιχειρήσεων EXALCO A.E. , ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ Θ. ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε., ΜΠΕΤΤΙΝΑ ΑΒΕΕ και ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε.