Διεθνής έκθεση τεχνολογίας τροφίμων ANUGA FOOD TECH – Γερμανία

Στo πλαίσιο της υπηρεσίας  του ΣΘΕΒ, σας ενημερώνουμε:

Κατά το διάστημα 19-22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία η διεθνής έκθεση “Anuga Food Tech”. Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται κάθε τρία χρόνια και έχει ως αντικείμενο την τεχνολογία παραγωγής τροφίμων.

Κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν «η υπευθυνότητα». Στις εκδηλώσεις και συζητήσεις, που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, επιχειρήθηκε να δοθούν απαντήσεις σε θέματα όπως οι εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης, η διαχείριση ενέργειας και νερού, η ψηφιοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν νέες τεχνολογίες και ιδέες για τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν ως εκθέτες 1.307 εταιρείες από 49 χώρες. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 6 επιχειρήσεις και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας. Οι επισκέπτες ανήλθαν σε 40.000, εκ των οποίων 60% από χώρες εκτός Γερμανίας.

Η επόμενη ANUGA FOOD TECH θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία το διάστημα 23-26.02.2027.

Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην πύλη Agora.

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Ντύσσελντορφ