Διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών “Gulfood” – ΗΑΕ
Στo πλαίσιο της υπηρεσίας του ΣΘΕΒ σας ενημερώνουμε:
H 29η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών “Gulfood” πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι μεταξύ 19 και 23 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση του κλάδου στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.
Η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και πάνω από 5.500 εκθέτες, από 190 χώρες.
Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από 61 εταιρείες, 58 εκ των οποίων συμμετείχαν υπό το εθνικό περίπτερο της Enterprise Greece. Επιπλέον, 2 αγροτικοί συνεταιρισμοί εκπροσωπήθηκαν στα περίπτερα των προγραμμάτων προώθησης ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες, BioProducts EU (βιολογικός χυμός ροδιού, Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας – ΑΣΟΠ) και European Rice (ρύζι, Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης ΑΕ – ΕΑΣΘ).
Στο περιθώριο της έκθεσης και στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος European Rice, έλαβαν χώρα εκδήλωση τύπου/επίδειξη μαγειρικής (19.02.2024) και τρία επιχειρηματικά δείπνα με επαγγελματίες τροφίμων και food bloggers-influencers σε γνωστά εστιατόρια στο Dubai (18-22.02.2024). Αντίστοιχα δείπνα διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος BioProducts EU (18-22.02.2024).
Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην πύλη Agora.
Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Ντουμπάι