Διεθνής έκθεση τροφίμων “Alimentaria” – Ισπανία
Στo πλαίσιο της υπηρεσίας του ΣΘΕΒ, σας ενημερώνουμε:
Το διάστημα από 18 έως 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη η θεωρούμενη ως σημαντικότερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ισπανία, “Alimentaria”, που διοργανώνεται ανά διετία. Συμμετείχαν ως εκθέτες περί τις 3.200 επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, εφοδιαστικής αλυσίδας και εστίασης. Την έκθεση επισκέφθηκαν περίπου 100.000 επισκέπτες.
Το εκθεσιακό πρόγραμμα της Alimentaria χωρίσθηκε σε 13 τομείς: Intercarn (κρέας και προϊόντα κρέατος), Interlact (γαλακτοκομικά προϊόντα), Expoconser (κονσερβοποιημένα προϊόντα), Restaurama (υπηρεσίες εστίασης), Snacks, Μπισκότα και Ζαχαροπλαστική, Fine Foods (προϊόντα gourmet), Βιολογικά τρόφιμα, Καφές, Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική, Alimentaria Trends – που περιλαμβάνει τους αναπτυσσόμενους τομείς Plant-Based, Vegan Foods, Free From (τρόφιμα χωρίς αλλεργιογόνα), Functional Foods και Halal, Διεθνή περίπτερα, Lands of Spain (με εκπροσώπηση από όλες τις περιοχές της Ισπανίας), Grocery Foods και FoodTech (αφιερωμένο στον εξοπλισμό για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών). Επιπλέον, η Alimentaria Premium, ο πιο αποκλειστικός χώρος της έκθεσης, φιλοξένησε εννέα επιλεγμένες επιχειρήσεις υψηλής γαστρονομίας, ενώ προστέθηκε και ο νέος τομέας Coffee, Bakery & Pastry και ο τομέας Catering in Collectivities.
Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 14 εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες υποστηρίχθηκαν από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, και από το Επιμελητήριο Λάρισας, με την οργανωτική μέριμνα της εταιρείας Promo Solutions.
Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην πύλη Agora.
Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Μαδρίτης